SITE LOGO
Форма входа
Календарь новостей
«  червень 2007  »
понвівсерчетп"ясубнед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзья сайта
Наш опрос
чого ви завітали на цей сайт?
Всего ответов: 24
Поиск по новостям

Начало » 2007 » червень » 27 » новина року!
новина року!
На «Калинці» заборонили продавати солодкі «скелети»
Саме з цього ринку браковані товари потрапляють на дрібніші базари
Декілька видів товарів заборонили реалізувати на території області після масштабної перевірки на Калинівському ринку. «Калинку» контролюють особливо, бо саме звідси везуть більшість неякісних товарів на інші ринки області, повідомила Наталя ПРОКОПЧУК, начальник відділу гігієни харчування обласної санепідемстанції.
Пластмасовий скелет зі смоктальною цукеркою на голові найбільше вразив фахівців-епідеміологів під час перевірки Калинівського ринку 19 червня. Окрім цих цукерок, під назвою Skeleton Pops, у торговому контейнері №714 було виявлено й інші продукти харчування без супровідних документів та з порушенням умов маркування (на етикетках інформація про продукти харчування була лише іноземною мовою). Це, зокрема, Dubix, Dedito, Toox (продовгуваті палички, які злиплися від спеки) та Lighting Pen Candy (ручка з різнокольоровими кульками чи то для їжі, чи для гри – невідомо). Власника контейнера оштрафували на 610 гривень, продукцію зняли з реалізації. Також винесено постанову про припинення експлуатації цього контейнера.
А у контейнері №912 продавалися родзинки, термін придатності яких закінчився ще в листопаді 2006 року. Перевірка також виявила реалізацію кошичків-тарталеток та арахісу, порошку коричневого кольору із запахом какао в пакетах без етикеток та без супровідних документів. Власників контейнерів, які цим торгували, оштрафовано.
Головним державним санітарним лікарем області винесено постанови про заборону реалізації цукерок (Skeleton Pops, Dubix, Dedito, Toox), какао-порошку, арахісу та кошиків-тарталеток невідомого виробника.
Всього за п’ять місяців 2007 року фахівцями санепідслужби припинено експлуатацію 28-ми торгових контейнерів, розташованих на ринках.
– Подібні перевірки ми заохочуємо, звичайно, в розумних межах, – каже Олександр КАРНАСЬ, заступник директора МТК «Калинівський ринок». – Вони насторожують підприємців, допомагають уникати порушень. І самі намагаємося стежити за дотриманням правил торгівлі, маємо свого санітарного лікаря, лабораторію, медогляд підприємці й продавці можуть пройти на ринку.
За словами Н. Прокопчук,
ринки перевіряють регулярно:
– Є такі підприємці, що вже бачать мене і посміхаються, кажуть: «Я вже ті оливки не беру, везу на кілька копійок дорожчі, але з правильним маркуванням». Зі знищенням заборонених продуктів здебільшого підприємці також погоджуються – їх переважно везуть на сміттєзвалище.
Просмотров: 980 | Добавил: зІрка | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2006
Создать бесплатный сайт с uCoz